Rodi

Tandprothetische praktijk van der Kuijl
‘U de lach en wij de zorg’

Vlnr: Ron, Yvonne van der Kuijl en Geert Grootveld. (Foto: aangeleverd)

HOOFDDORP - De Tandprothetische praktijk van der Kuijl komt oorspronkelijk uit Haarlem, maar zit ondertussen alweer zo’n tien jaar in Hoofddorp. Tandprotheticus Ron van der Kuijl vormt met zijn vrouw Yvonne en collega Geert Grootveld een hecht team in hun succesvolle praktijk in Liesbos.


De door hen gebruikte slogan ‘U de lach en wij de zorg’ geeft volgens Ron en Yvonne precies weer wat zij belangrijk vinden. Zij vinden het namelijk van belang dat zij met hun deskundigheid en producten ervoor kunnen zorgen dat de mensen die bij hen aankloppen straks weer goed kunnen eten en vrijelijk kunnen lachen. In de praktijk in Hoofddorp hebben ze de taken goed verdeelt. Zo neemt Yvonne de hele administratie en de ontvangt van de patiënten voor haar rekening en zorgt Ron samen met Geert Grootveld voor prachtige en natuurlijk uitziende protheses voor de patiënten. Yvonne: “Wij vinden een persoonlijk benadering van onze patiënten heel belangrijk en proberen daarbij een gezellige ongedwongen sfeer in onze praktijk te creëren waarin deze mensen zich op hun gemak voelen.” Op de vraag wat een tandprotheticus precies doet, komt Ron van der Kuijl met de volgende uitleg. Ron: “Een tandprotheticus houdt zich bezig met het aanmeten en vervaardigen van allerlei verschillende tandprotheses. Dat zijn dus protheses die je als patiënt zelf uit je mond kan halen en weer terug kan plaatsen. Denk hierbij aan het gewone kunstgebit, de partiële prothese, oftewel het plaatje, de frameprothese met haakjes en het implantaat gedragen kunstgebit. Vooral dat laatste is onze specialiteit. Daarbij werken we nauw samen met een kaakchirurg of implantholoog. Een implantholoog is een tandarts die zich na zijn studie heeft gespecialiseerd in het aanbrengen van implantaten. Deze implantaten vormen de basis waarop het implantaat gedragen kunstgebit later vastgeklikt kan worden.

Eerste consult kosteloos

Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van gebitsprotheses, behoort de praktijk in Hoofddorp tot de betere praktijken van Nederland. Ron leerde de liefde voor het vak al heel jong bij een oom en begon na diverse specialistische opleidingen in 1990 een praktijk voor zichzelf. Eerst in Haarlem en jaren later op de huidige locatie in Hoofddorp, waar men het gebouw deelt met een praktijk voor orthodontie en een tandartspraktijk. Verder wil het Hoofddorpse echtpaar er nog op wijzen dat het grootste gedeelte van de behandelkosten door bijna alle verzekeringen gedekt wordt. Ook heeft hun praktijk een contract met alle zorgverzekeringen, waarbij een groot deel van de kosten voor volledige prothese of de implantaat gedragen prothese vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Tenslotte willen Ron en Yvonne van der Kuijl ook nog kwijt dat het eerste consult bij hen kosteloos is. Dit omdat dat volgens hen klantvriendelijker is en deze mensen hierna op de hoogte zijn over de mogelijkheden om met een goede prothese straks weer te genieten van hun leven!
Tandprothetische Praktijk van der Kuijl, Liesbos 140, Hoofddorp, tel. 023-5650526, www.tppvanderkuijl.nl

Artikel geplaatst op maandag 16 oktober 2017 - 01:07