Rodi

Nieuwe hypermoderne meting bij Eyelove

Nieuwe hypermoderne meting bij Eyelove.(Foto: aangeleverd)

REGIO - Wie een Eyelove‐bril koopt moet niet raar opkijken als de bril wordt aangemeten met behulp van een iPad. Met deze nieuwe techniek op deze iPad kunnen de waardes van de klant nog beter worden bepaald, met meer kijkcomfort tot gevolg. Eyelove is een van de eerste brillenketens in Nederland die deze nieuwe techniek gebruikt.


Voor een optimaal afgestemde Eyelovebril kan men in de regio Haarlemmermeer terecht bij Drogisterij Bosma of DIO Drogisterij Lisette in Hoofddorp, maar ook bij DIO Drogisterij van Nieuwland in Aalsmeer of Drogisterij Splinter in Nieuw‐Vennep. De digitale meting wordt met name ingezet voor multifocale brillen met een breder leesgedeelte. Eyelove‐directeur Paul Berkelmans: “Dankzij deze nieuwe techniek kunnen we onze brillen nog beter aanpassen. Als een klant een bril heeft uitgekozen, dan wordt op het montuur een apparaatje met ijkpunten aangebracht. Vervolgens zet de klant de bril op en wordt met de iPad een foto gemaakt. Een speciaal programma kan aan de hand van de foto de benodigde waardes bepalen, bijvoorbeeld de afstand tussen de ogen, de hoogte van de ogen in het montuur en de stand van het montuur. Op die manier kan Eyelove de multifocale bril nog beter aanmeten. Daarbij zijn de glazen met breder leesgedeelte voorzien van een cleancoating, deze voorkomt beter dat vuil en stof zich aan de bril hechten.”

Succesformule Eyelove


Eyelove heeft in korte tijd een revolutie teweeggebracht in de optiekmarkt en telt inmiddels meer dan 150 verkooppunten in Nederland en België. Berkelmans: “Wij hebben geen eigen winkels, maar verkopen onze brillen vanuit onder andere drogisterijen en apotheken. Voor de oogmeting gebruiken wij zeer geavanceerde en accurate oogmeetapparatuur, waardoor een volautomatische oogmeting gaat dat sneller dan normaal. Door onze werkwijze kunnen wij kwalitatief goede brillen tegen een betaalbare prijs aanbieden. De prijs voor een multifocale bril met breder leesgedeelte ligt bij andere brillenketens bijvoorbeeld al snel honderden euro’s hoger.” Een complete bril op sterkte voor veraf óf dichtbij kost bij Eyelove altijd 49 euro en een multifocale bril met leesgedeelte 99 euro. Klanten hebben bij Eyelove de keuze uit minimaal 175 monturen, die ook allemaal voor dezelfde prijs als zonnebril verkrijgbaar zijn. Anders dan bij andere grote brillenketens hoeft niet apart te worden betaald voor ontspiegeling of een kraswerende laag. Bovendien kunnen klanten bij Eyelove altijd zonder afspraak binnen lopen voor een gratis oogmeting.

Artikel geplaatst op donderdag 07 december 2017 - 13:16