Rodi

Nissan LEAF met indrukwekkende revolutionaire technologie

HOOFDDORP -De nieuwe Nissan LEAF is de evolutie van ’s werelds bestverkochte elektrisch aangedreven auto. Meer dan 283.000 klanten hebben al gekozen voor de eerste generatie van de LEAF, waarvan de verkoop in 2010 startte. Het nieuwe model biedt een nog groter rijbereik en valt op door zijn aansprekende, dynamische design en door toonaangevende berijdersassistentietechnologie en verbeterde connectiviteit.


De Nissan LEAF is de belichaming van Nissan Intelligent Mobility. Hij staat voor een heel nieuwe rijbeleving en is ontworpen om rijders te verrassen, vertrouwen te geven en meer te verbinden met hun omgeving. Een klantbenadering op basis van drie pijlers: Intelligent Power, die tot uiting komt in de nieuwe aandrijflijn, met meer energie-efficiency, meer koppel en meer vermogen; Intelligent Driving, wat bestaat uit technologie die rijplezier vergroot, de veiligheid naar een hoger plan tilt en die stress vermindert; en Intelligent Integration, waarbij de connectiviteit van de auto met zijn omgeving en de link tussen batterij en elektriciteitsnetwerk centraal staan. De nieuwe LEAF is veel meer dan slechts een 100 % elektrische auto, het is ook een mobiele energieleverancier compleet met een tweerichtingen-laadmogelijkheid. Dat betekent dat hij de batterij verbindt met de omgeving en zo stroom kan leveren aan het elektriciteitsnet via de laadverbinding thuis of bijvoorbeeld op het werk.

Het e-Pedal


De nieuwe Nissan LEAF is uitgerust met revolutionaire e-Pedal-technologie. Die zorgt voor een compleet nieuwe manier van autorijden. Hiermee kunnen bestuurders de auto starten, wegrijden, versnellen, snelheid minderen en stoppen met gebruik van maar één pedaal. Als dat wordt losgelaten door de bestuurder, dan zorgen regeneratie en mechanische remmen ervoor dat de auto tot stilstand komt. De maximale vertraging bereikt een waarde van 0,2G. De auto blijft stilstaan, ook op steile hellingen, totdat het pedaal weer wordt ingedrukt. De vlotte respons van het e-Pedal zorgt ervoor dat bestuurders volop rijplezier ervaren als de omstandigheden dat toelaten. Het gebruik van het rempedaal vermindert in de praktijk met 90 %. Rijden in druk verkeer is zodoende minder stressvol.

ProPILOT


De ProPILOT is ontworpen voor gedeeltelijk autonoom rijden op een rijstrook op de snelweg en voor gebruik in fileverkeer. ProPILOT controleert automatisch de afstand tot een voorligger bij ingeschakelde Intelligent Cruise Control. Het kan de bestuurder eveneens assisteren om de auto binnen de lijnen van de rijstrook te houden. Het systeem maakt rijden gemakkelijker en vermindert vermoeidheid. Bij gebruik in de file zal ProPILOT automatisch de afstand met een voorligger regelen en indien nodig de LEAF volledig tot stilstand brengen en op de rem houden, ook al heeft de bestuurder de voet niet op het rempedaal. Zodra het verkeer weer op gang komt, gaat de auto automatisch weer rijden. Staat het verkeer echter langer dan drie seconden stil, dan is een licht aanraken van het acceleratiepedaal nodig om de LEAF weer op gang te brengen. ProPILOT is standaard op de Tekna-uitvoering. De nieuwe Nissan LEAF is te bewonderen bij Nissan Autobedrijf Hoeke B.V., Robijnlaan 2 in Hoofddorp. Telefoon: 023-554 4055 en website: www.hoekehoofddorp.nl

Artikel geplaatst op maandag 12 februari 2018 - 10:36